Loading...
Menu

Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Βοστόνη

 

Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Βοστόνη 

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά εκπαιδευτικό ταξίδι στη Βοστόνη. Κατά την παραμονή τους στις ΗΠΑ οι μαθητές του Κολλεγίου συμμετείχαν σε δραστηριότητες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Επισκέφθηκαν το Κέντρο Πράσινης Χημείας Beyond Benign, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση της Πράσινης Χημείας από τον συνιδρυτή της John Warner, ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του κέντρου Warner- Babcock από τη διευθύντριά του Amy Cannon, και επιδόθηκαν σε πειραματικές δραστηριότητες μετατρέποντας πλαστικά κύπελλα από πολυγαλακτικό οξύ με ειδική κατεργασία σε καθαριστικό επιφανειών, γνωρίζοντας τη βασική αρχή της Πράσινης Χημείας για τη μετατροπή των υλικών. Πολύ σημαντική ήταν η επίσκεψη στο Boston Museum of Science, όπου γνώρισαν το ρομπότ Fygo, το οποίο «παρακολουθεί» μαθήματα σε σχολείο, υποκαθιστώντας και επικοινωνώντας απευθείας με έναν μικρό μαθητή, που εξαιτίας μίας βαριάς μορφής αλλεργίας, είναι αναγκασμένος να μένει στο δωμάτιό του.

Η επίσκεψη στο περίφημο MIT Media Lab ήταν μία σπάνια εμπειρία. Οι μαθητές του Κολλεγίου ξεναγήθηκαν από τον φημισμένο Έλληνα ερευνητή του Ινστιτούτου Μιχάλη Μπλέτσα, είδαν τα καταπληκτικά επιστημονικά επιτεύγματα του Κέντρου - όπως τον υπολογιστή των $100, τα τεχνητά μέλη, το αυτοκίνητο πόλης κ.α.-, και συνάντησαν και  άλλους Έλληνες ερευνητές.

Στο Πανεπιστήμιο Northeastern οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα Engineering με τίτλο «Building Bridges» που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM με διευθυντή τον καθηγητή Χρίστο Ζαχόπουλο, απόφοιτο του Ανατόλια. Τέλος, στα εργαστήρια του φημισμένου Πολυτεχνείου πήραν μέρος σε δραστηριότητες που οι ίδιοι επέλεξαν από τομείς όπως η Νανοτεχνολογία, η Αεροδυναμική, η Αντοχή Κτιρίων σε σεισμούς, η Σύνθεση Πολυμερών, η Μελέτη Εμφυτευομένων Ιατρικών Συσκευών κ.α.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες πλαισιώθηκαν από επισκέψεις στο MIT Museum of Natural History, στο Museum of Fine Arts, στο ΜΙΤ Μuseum, στο New England Aquarium και στο Πανεπιστήμιο Ηarvard .

* Στο εκπαιδευτικό ταξίδι της Βοστώνης συμμετείχαν 28 μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο συντονιστής STEM Δρ Ηλίας Καλαμπόκης και η καθηγήτρια Αγγλικών Paula Pappas.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead